Пловдив е в челната тройка в категорията Стратегия по привличане на

...
Пловдив е в челната тройка в категорията Стратегия по привличане на
Коментари Харесай

Спорим с Ниш за Топ 3 като най-добро място за инвестиции

Пловдив е в челната тройка в категорията Стратегия по привличане на директни задгранични инвестиции (FDI strategy) в ранглистата " Европейски градове на бъдещето 2018/2019 (SmallEuropeancities of theFuture 2018/2019). За това се похвалиха през вчерашния ден от Общината.  Регионът на Пловдив заема почетното 4-то място в същата категория в класацията на авторитетното английско издание „ Файненшъл таймс “.

Това е следващото извънредно високо самопризнание за упорития труд и поредна политика на община Пловдив и бизнеса при сполучливото промотиране на преимуществата на града като място за интернационалните вложения. 

Признанието е извънредно високо заради това, че град Пловдив и районът са сложени в Топ 10 в категорията " Стратегия по привличането на преки задгранични вложения " и в актуалната ранглиста те са единствените български представители в Топ 10. Начело в класацията за " Европейски град на бъдещето 2018/2019 "   са унгарският град Дебрецен и английският Дерби. В класацията по райони единствените, които изпреварват нашата област, са Хелзинки, Айндховен и Ниш. През последните години точно Ниш е най-бързо развиващият се регион в Сърбия. Според информация на " Марица " даже китайците от Хайнан груп, които от 9 месеца чакат решение за концесията на летище Пловдив, към този момент избирали сред Ниш и Солун за място на своите вложения в Източна Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР